Een dag hoogstamfruitbomen snoeien

Datum 20 februari - 16 maart
Tijd 08:00 tot 13:00
Locatie Eys Toon op de kaart
Groep Vrije tijd

Een bijdrage leveren aan het behoud van dit stuk cultureel erfgoed door middel van hoogstamfruitbomen snoeien? Als je dat leuk lijkt dan kun je in februari en maart terecht in Zuid-Limburg.

Waarom doet de ANWB dit?

De voor Limburg zo karakteristieke hoogstamfruitbomen zijn niet weg te denken uit het glooiend landschap. Helaas ontbreekt het de eigenaren vaak aan middelen om ze bij te houden. ANWB vrijwilligers leveren al achttien jaar een succesvolle bijdrage aan het behoud van deze fruitbomen. Heb je zin om één of meerdere dagen mee te helpen?

thumb


Hoogstam snoeien misschien ook iets voor jou?

Programma

Om 08.15 uur vertrek je vanaf de Eyserhof, Wittemerweg 7 in Eys. We sluiten rond 13.00 uur de ochtend af met een heerlijke kop soep.

Hoogtevrees? Gelukkig zijn er niet alleen werkzaamheden voor dare-devils (er zitten namelijk bomen van meer dan 8 meter hoog bij), maar kun je ook laag bij de grond een nuttige bijdrage aan de instandhouding van hoogstam leveren.

Wanneer:

  • dinsdag 20 februari
  • woensdag 21 februari (=VOL!)
  • donderdag 22 februari 
  • dinsdag 13 maart 
  • woensdag 14 maart 
  • donderdag 15 maart

NL-doet, zaterdag 10 maart

Tijdens NL-doet is er een extra mogelijkheid om één dag te komen snoeien van 8:15 uur tot 16:00 uur. Op deze dag wordt er in de boomgaard een broodjeslunch verzorgd.

Meedoen?

Heb je er zin in? Meld je aan via de knop "ik doe mee" met je gegevens en vermeld bij opmerkingen welke dag(en) je wilt.