Vrijwilligers geven advies tijdens Zomer Vakantiespreekuur

28 juni 2017

Afgelopen zaterdag 24 juni hielden 24 ANWB winkels een Zomer Vakantiespreekuur. In totaal stonden 46 enthousiaste vrijwilligers tussen 11.00 uur en 16.00 uur klaar om vragen van leden te beantwoorden, handige tips met hen te delen en een route uit te stippelen. Bij sommige winkels was zelfs de Wegenwacht paraat.

Winkelmedewerkers zijn in deze periode erg druk en sommige leden hebben juist behoefte aan extra tijd voor het stellen van vragen. Om de tijd te nemen voor leden is vorig jaar het vakantiespreekuur in het leven geroepen, waarbij vrijwilligers leden helpen.

vignetten FrankrijkOnze vrijwilligers hebben ruim 750 bezoekers kunnen helpen, waarvan velen langskwamen met een gerichte vraag over de diverse milieuvignetten binnen Europa en de tolbadge in Frankrijk. Overigens was het opvallend dat in Zwolle veel bezoekers langskwamen met een vraag over de voormalige Oostbloklanden als vakantieland. Ook vrijwilligster Itty Goris in Leeuwarden kreeg deze vraag. Zij wist ze te vertellen dat het in de Baltische landen verplicht is om houtblokjes bij je te hebben. In de Sovjettijd hadden veel auto’s daar een slechte handrem en dan dienden de blokjes als hulpmiddel. Dat is ook te lezen in het artikel in het Fries Dagblad, dat uitgebreid stilstond bij het Vakantiespreekuur. Ook in het Eindhovens Dagblad staan de belevenissen van de vrijwilligers mooi beschreven.

Win-win-win

Dit was het tweede zomer vakantiespreekuur en het is zeker een blijvertje: onze leden stellen het vakantiespreekuur op prijs, onze vrijwilligers vinden leuk het om te doen en het winkelpersoneel vindt het een mooi initiatief. Wat wil je nog meer?

vakantiespreekuur Piet vd Dikkenberg Arnhem
Vrijwilliger Piet van den Dikkenberg gaf leden advies in de ANWB winkel in Arnhem.