Informatiepanelen controleren rond Steenwijkerland

Datum 1 augustus - 30 september
Tijd 00:00
Locatie Gemeente Steenwijkerland Toon op de kaart
Groep Vrije tijd

De ANWB heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Steenwijkerland het plan opgevat de toeristische informatiepanelen te vervangen. Sommige panelen zijn door de tand des tijds zo verweerd dat ze onleesbaar zijn geworden. De ANWB ontvangt hierover regelmatig klachten van ANWB-leden.

Informatiepanelen vertellen voorbijgangers meer over de historie van gebouwen, cultureel erfgoed of landschappen en dragen daarmee sterk bij aan de beleving van een stad of gebied.

De gemeente Steenwijkerland en de ANWB gaan de slechte borden vervangen, maar willen eerst de staat van de borden inventariseren en weten waar de borden nu exact hangen en daar hebben we hulp bij nodig! Gemeente Steenwijkerland is een van de grootste gemeenten in Nederland en kent in totaal 47 kernen. We hebben een lijst met straten waar alle monumenten op staan. Dus, u hoeft niet te zoeken, maar kunt gericht op pad.

Bruin informatiebord met RCE logo

We verwachten de eerste nieuwe borden in het voorjaar van 2018 te kunnen plaatsen.

Meehelpen?

Wie wil ons vanaf augustus een handje helpen bij de inventarisatie? Vrijwilligers uit de omgeving van Steenwijk verdienen de voorkeur. Reiskosten en een kopje koffie worden vergoed. Uiteraard ontvangt u van ons een duidelijke instructie.