Terugblik Weekend van het maatschappelijke uitje

20 juni 2017

In het weekend van 10 en 11 juni vond voor de eerste keer het Weekend van het maatschappelijke uitje plaats. Vrijwilligers gingen bij vier organisaties aan de slag die ook mee hadden gedaan aan de Verkiezing van het Meest Maatschappelijke uitje eerder dit jaar. Bij zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon – winnaar van de verkiezing – staken de vrijwilligers de handen uit de mouwen. Bij de andere drie locaties zorgden de vrijwilligers ervoor dat de gasten getrakteerd werden op een geweldig dagje uit. Een overzicht:

Zorgboerderij De Buytenhof een beetje mooier

Bij De Buytenhof kun je genieten van het boerenleven. Ook biedt de zorgboerderij een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op zaterdag 10 Juni kwamen 12 ANWB vrijwilligers, onder andere een paar kinderen, deze prachtige locatie een beetje mooier maken. Ze pakten de moestuin aan, maakten heerlijke jam en maakten een grote kippenren.

jam maken LRkippenren moestuin

Meer weten? Klik hier voor een uitgebreid verslag

Ouderen genieten van high tea bij lunchroom Brood op de Plank

Bij Brood op de Plank werken ook mensen met ene afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze bijzondere dag in deze gezellige lunchroom in Nijmegen hadden zich zo veel vrijwilligers aangemeld, dat we tijdens dit weekend van het maatschappelijke uitje twee activiteiten hebben georganiseerd. ’s Ochtends kwamen 5 vrijwilligers de lunch voorbereiden die ze ook hebben bezorgd bij 20-25 tijdelijke bewoners van het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen.

’s Middags kwam een ploeg van 6 vrijwilligers een heerlijke high tea maken. Deze stond op tijd klaar toen de bewoners van een verzorgingshuis uit Groesbeek werden gebracht. Een aantal had nog nooit van een high tea gehoord, maar het viel bijzonder in de smaak!

groepsfoto Nijmegen LRNijmegen lunch LRNijmegen groepsfoto lunch LR1

Nijmegen high tea LRNijmegen high tea LR2Nijmegen high tea LR1

Ouderen bezoeken openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

Ook in het hoge noorden werden oudere gasten getrakteerd op een uitje. 23 ouderen uit Baflo en Uithuizen werden opgehaald en naar openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum gebracht. Daar stonden 9 vrijwilligers van de ANWB en 9 vrijwilligers van het museum klaar om hen te begeleiden tijdens hun bezoek aan dit prachtige museum. Eerst kregen ze een overzicht van het ontstaan van het museum, waarna de groep genoot van alles wat het museum te bieden heeft. Met de hulp van de vrijwilligers waren de drempeltjes in alle huisjes goed te nemen. Na een gezellige lunch gingen de ouderen weer huiswaarts. De vrijwilligers staken nog even de handen uit de mouwen, om het cadeau van de ANWB, een grote picknicktafel, in elkaar te zetten. Met een cadeautje van het museum gaan ook zij weer naar huis.

museum LR1museum LR2groepsfoto LR

Meer weten? Klik hier voor een uitgebreid verslag

Marco Bakker zingt voor ouderen in Musis

Stichting Vier het Leven, de bronzen winnaar van de verkiezing van het Meest maatschappelijke uitje, organiseerde zaterdag 11 juni een Gelderse matinee. Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap trad op met Marco Bakker in het vernieuwde Musis in Arnhem. Daar genoten ruim 300 gasten enorm van. Er stonden nog zo’n 40 gasten op de reservelijst, met de inzet van onder meer de ANWB vrijwilligers – die de gasten thuis ophaalden, samen genoten van de voorstelling en daarna weer naar huis brachten - konden ook deze ouderen genieten van de feestelijke mix van de mooiste opera en operette stukken.

Vier het Leven LR1Vier het Leven LR2Vier het Leven

Vier het Leven Vier het LevenVier het Leven LR6 staand

Met de inzet van ruim 50 vrijwilligers hebben we niet alleen De Buytenhof geholpen, maar ook meer dan 100 ouderen een geweldige dag bezorgd. En daarmee werd dit eerste Weekend van het maatschappelijke uitje een mooi succes. Bedankt allemaal daarvoor!