Guido van Woerkom helpt scholieren in het groen

8 maart 2013

foto prof NW (2) 

 

Vrijdag 8 maart hielp Guido van Woerkom 60 leerlingen van Veurs Voorburg met hun maatschappelijke stage op landgoed Oosterbeek. Veurs Voorburg is één van de zes scholen die tussen 4 en 15 maart samen met ANWB vrijwilligers aan de slag gaan in de Nederlandse natuur. In totaal ruim 600 VMBO’ers doen dat in het kader van ANWB Naturewise, de maatschappelijke stage in het groen van de ANWB. De leerlingen en vrijwillige MaS begeleiders steken hun handen uit de mouwen om de toegankelijkheid en kwaliteit van de natuurgebieden te behouden.

thumb

Beleef de natuur

De leerlingen van zes verschillende scholen gaan vooraf aan de slag met het door de ANWB ontwikkelde ‘Beleef de natuur’-lespakket. Dit digitale lespakket laat de leerlingen kennis maken met natuurbeheer en het Nederlandse landschap. Die kennis brengen ze vervolgens direct in praktijk in het natuurgebied.

2000 maatschappelijke stageplekken

Bij de ANWB kunnen middelbare scholieren kiezen uit twee maatschappelijke stages: ANWB Naturewise (stage in het groen) en ANWB Lightwise (stage over verkeersveiligheid). In 2013 biedt de ANWB 2.000 maatschappelijke stageplekken aan, waarvan 1.200 ANWB Naturewise stageplekken.

© ANWB 2015